Sunday, December 13, 2009

aLL of uS r B.i.T.c.H.e.S~~ I am not saying U r...




Rules number one;
- We seldom look around us, and sometimes with no thoughts of anything(blank) and we don't even realize that the eyes of ours of this God given had landed on certain person. Of course we will feel like we're just looking and its blank, but haven't said that the others that being stared, they are not feeling the same way as we did. Trust me, they will feel uncomfortable, feel like they are trapped under some sort of psychotic reverse psychology psycho or it could be "what's up with the look?".

WELL PEOPLE, THAT'S WHAT MAKE WE ARE A B.I.T.C.H.

Rules number two;
-At a time we don't want to care about others and live free, others will start to care about you. Believe me, they will take note for anything and everything you are doing, saying, and even when you are eating or drinking. Plus, they suddenly start to care when you walk down street all alone even though you always did that. Suddenly, you 'll feel like the world revolves around you, and those eyes facing towards you, looking down or up with some grunting and chuckles. Seriously, we'll have this thoughts of "what's up with them?" or shall I put in a harsh sentence for the rough idea,"what do you want B****??"..... Nevertheless, we're the one whose being stared,not them which in turn make us the B..

ALL OF US ARE B.I.T.C.H.

Rules number three;
-Also happens when you have issues that you can't tell or it is kind of stressful, you chose to be alone for a while and again with all the stares that you can not uphold,you'll get depressed. It leads to another, you rebel, start doing the stupidest thing on earth and yet people keep talking. Then again,

THAT MAKES BOTH B****.

Rules number four;
-We are human being right? But doesn't mean we are the same. Each of us have different history and normal basic life that we involve in and used to. For loners like me and a few others, we don't talk much, but doesn't mean we hate people or we hate socializing. It is just because we are not too into it like other normal girlish girl who loves gossiping, shopping, sleepover and etc. Yeah, it is a problem for us, the loners, when it gets into community. We are unable to adapt to other girls social network that easy. Please, blame us because honestly we don't know.
Let us draw some analogy here, a loner walking nearby a group of girlish girl. Awkward moment will arise, and rules number one is apply.

ALL OF US ARE B.I.T.C.H.

Rules number five;
-what makes you think you are perfect? Is it your social network? Is it your well dress stylish and stylist? Is it the way you take control of people thoughts and emotions? Is it the way you think and knowledge beyond others? or is it the way you speak? or is it because others are scared of you?
If you ask me, you are what you are. No one can change you unless you chose to be change. So be it, be yourself and that is what differentiate us all.

THAT IS WHY WE ARE B.I.T.C.H.

Rules number six;
- when we ignoring others and the world, people said we are arrogant and heartless. That was their judgement. For us, we already give up with the life of fakes and even we could turn the clock, still we don't know what to change. That makes everything sucks. Back to their judgement;

ALL OF US ARE B.I.T.C.H.

Rules number seven;
- Drama.. Drama.. Drama... We played a great scene in a stage called real life, but having said that we are not happy with it but that is the way that has to be and we keep drowning, or may be the word drowning is not suitable to be use. Let's change it to lost, or keep track, or just go with the flow may be. Humans play several and variety of characters and pose, just to impress others whereas neglecting their own satisfaction. All of us are involved, none escape. Trust me, we have been there, it is just the matter of time where we woke up from the hypnosis, either early or late, or neither nor. YOU go girl!!! DRAMA QUEEN!!!

WELL AGAIN PEOPLE, THAT'S WHAT MAKE WE ARE A B.I.T.C.H.

Rules number eight;
- We as normal human are stuck in certain degree of ego, depends on how you classify and clarify it. Doesn't matter. That ego are one of the ingredients of determining who we are now in past, present and future. Due to that degree of ego, rules number one to seven is apply.

BITCHES, WE ARE THE BITCH.

x0x0~~~~ ;P


Wednesday, October 28, 2009

To ppL out there yg krg senang dgn saya..

Kadang-kadang aku tak faham dengan sikap manusia yang agak suka menjaga tepi kain orang lain. Tiba-tiba nak jadi concern dengan aku(sebelum ni tak penah plak concern...~). Aku lepak dan kawan dengan sesape, suka hati atok nenek aku la. Yang korang nak kecoh-kecoh apsal? Aku kacau hidup korang ke? Ade aku menyebok hal korang? Please la weh, Don't be so typical wif ur thoughts. Aku nak lepak dengan junior ke, dengan Indonesia ke, suka-suka hati nenek aku la.. Yang korang tak puas hati apsal? Sebab aku tak lepak dengan korang??? eh come on la!! Macam korang nak lepak pernah ajak la plak kan.. pastu nak kecoh sebab aku tak lepak dengan korang. bapak childish camtuh. Grow up dude!! We're not kids anymore.

Lagi satu, kalau tak kenal orang, jangan nak memandai cakap and komplen la. Masing-masing ada life masing-masing. Orang kata, berkawan biar ikhlas, jangan berkawan sebab nak ubah seseorang ikut suka hati, and then tinggal orang tu w/out words. GHALIL ADAB namenye tuh. Jangan ingat aku diam, aku ok dengan perangai korang. Setakat aku boleh sabar, aku bersabar lagi. jangan lupa plak, kesabaran seseorang tu ada batasnya. kita secara sah bergelar pelajar universiti, jadi tolong la berlagak macam pelajar universiti sket.


Lagi satu kepada kawan-kawan yang bergelar baik, orang kata nak buat baik tu jangan buat setengah jalan. Agak-agak aa sket, dari 2 tahuin lepas pon korang suka camni. kalau dah tolong ambilkan dokumen atau barang orang tu, pandai-pandai la hubungi tuan punya. Orang hantar dokumen tu, mesti ada orang yang ambil. So kalau tak de yang suruh ambil, tak payah la poyo tunjuk baik tolong ambilkan kalau tak reti-reti nak contact. Panas lak aku Ni dah kali keberapa korang buat camni, aku diam je. kali ni tolong la bijak berfiir sikit ok!!



P/S: Sape yang makan cili akan terasa kepedasannya, tak pon akan mengalami diarrhea...

plus, sorry to be this direct, mungkin aku dah mencecah batas kesabaran aku..


Friday, October 23, 2009

Hey Monday





The power lines went out
and i am all alone
i don't really care at all not answering my phone
all the games you played
the promises you made
couldn't finish what you started only darkness still remains

Lost sight
couldn't see
when it was you and me

blow the candles out
looks like a solo tonight
I'm beginning to see the light
blow the candles out
looks like a solo tonight
but i think ill be alright

Been black and blue before
there's no need to explain
i am not the jaded kind playbacks such a waist
your invisible, invisible to me
my wish is coming true erase the memory of your face

Lost sight couldn't see
when it was you and me
blow the candles out
looks like a solo tonight
I'm beginning to see the light
blow the candles out
looks like a solo tonight
but i think ill be alright

one day you will wake up
with nothing but your sorries
ans someday you will get back
everything you gave me

blow the candles out
looks like a solo tonight
I'm beginning to see the light
blow the candles out
looks like a solo tonight
but i think I'll be alright

Monday, October 12, 2009

Hari yang saye rase xbest...

Sedih je arini...semua membe tak balik lagi...
huhu terpakse melepakkan diri seorang diri. haih sedey2.....

Plus, in lecture hall, the lecturers suddenly asked" are u egyptian??"
I said "noooo!!!! I am not..I'm Malaysian...isk3!!"

This maghrib plak, my bawab kt bawah, the daughter actually I think, she bell our house until I couldn't bear it. I was like mad n answer the intercom, while cursing2..and the thing that makes me even mad is, they were laughing at me as if I'm making a joke which is very very very disrespectful. They were like making fun of me. Ooh please, u people pissstttt me oofffff!!! GHALIL ADAB!!

Memang hari2 yang saye rase xbest, I dont know y egyptian have no respect to people here especially towards us. We're the guest, they should have respect and be honoured to have us as a guest.haih!! sigh2!


Spades Lover


Miza & I, we have a chat this morning n came to a conclusion that we like spades..it is because we think that spades is the highest n the strongest...so cool!!!

Friday, September 4, 2009

How to trust your partner

The best parts of being in a relationship are the moments of shared intimacy and trust. You have chosen someone to open up top, someone that you feel you can trust with your heart and soul. That is why it is so devastating to find out that he has been cheating on you. The aftermath of this revelation is hard on both of you - it is tough on you because your trust has been betrayed, and it is tough on him because he knows how angry and hurt you are.

It would not be easy - rebuilding trust never is - but if you remember a few important things, you can make your relationship stronger than it was before:

1. Rebuilding trust is something you have to do together.
This is going to be tough, because you are both very unhappy - essentially, you are working on a relationship with someone you do not trust. You may need to take a "cooling off" period, after which you agree to rebuild trust. But it will take both of you. If either of you is not serious about doing the work necessary to repair your relationship, you are sunk. Take some time to get clear, ask yourself if you want to work on this relationship, and whether you can deal with the problem of having had to live in the past. If you can forgive, and understand that most of our miseries come from living in the past, you have a higher chance of rebuilding trust in this relationship.

2. Acknowledge your emotions.
You are both going to be feeling hurt, angry and sad after you find out about his cheating. Both of you have to deal with your feelings in a mature, communicative fashion. You will want him to understand your point of view and the pain you are feeling - but you are going to also have to listen to him and try to understand how he feels, too.

Take care to make each other feel understood rather than dwelling on accusations and apologies. Try to see the situation from his perspective, and acknowledge his feelings verbally (statements like, "I know you are confused and angry right now") and own up to anything that you have done wrong, too.

3. Make the right kind of apologies.
"I'm sorry" is not a free pass, nor is it a reset button that puts everything back the way it was before. In fact, your guy probably blurted out "I'm sorry" as soon as he got caught, in the hopes that it would magically make the whole problem disappear. A genuine apology is not a token designed to appease your partner - real apologies, from the heart, only work after they have been given some thought. They also do not come with excuses attached - "I'm sorry, but ..." negates the apology entirely. Apologizing should not be seen as another opportunity to say you were right! If he offers you an "I'm sorry, but .." apology, tell him that you would prefer an apology that do not have a "but" attached.

4. Both of you need to make promises for the future.
These may be as simple as "I won't cheat anymore" or as complicated as "I promise to let you know where I am when I'm not at work." These cannot be demands - they must be mutually agreed upon things that can reasonably been accomplished, related to the problem of his cheating. And you need to be very clear that both of you understand what these promises entail.

5. The promises you make while rebuilding trust must be kept.
After all, lack of trust is the problem here. Promises made must be kept when trying to rebuild trust. If one of you breaks a promise during this period, the resulting anger and disappointment will make matters even worse. It can even do more damage than the cheating did, because it shows that even when you know that your relationship hangs in the balance, you cannot be trusted to keep your word.

5. Keep the lines of communication open.
It will take more than a few apologies and promises to rebuild trust. You will need to talk about your fears, appreciate each other's good qualities, continue to talk about the promises you have made to each other, and continue to strengthen the bond that solidifies your relationship.

Rebuilding trust after your partner cheats is a lot of work. But if both of you are fully committed to the process, you may find that your love can grow even stronger with better communication and respect.

please click the link below:

More

Trust ur relationship

Why is there a cold-hearted person in me?

Why suddenly I easily get pisstttttttt off when there's someone annoys me? Well normally, I'll get piss off but it will take a while. Arghhhhhhh!!!!!! stop it!!

I don't want the evil heart takes control over my mind and my soul. Please Ya Robb, lend me Your courage and patient. I want to feel that again within me. As far as I concern, I don't want to hurt any feelings just because of uncontrolable emotions(the bad one, of course).
Give me sanity for it helps me to be wise.

Puasa Di Bulan Ramadhan menurut baginda s.a.w


Sebelum menjalankan ibadat Ramadan, ada beberapa perkara yang perlu difahami, di antaranya ialah puasa Ramadan adalah rukun Islam yang keempat.

Hukumnya adalah fardu (wajib) yang langsung dari perintah Allah SWT, sebagaimana firman-Nya yang bermaksud: Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu sekalian berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu, semoga kamu menjadi orang-orang yang bertakwa. (al-Baqarah: 183).

Dalam hadis dijelaskan, sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: Sesungguhnya Islam itu dibangun di atas lima (dasar). Kesaksian bahawa tidak ada Tuhan yang berhak disembah selain Allah dan Muhammad itu adalah utusan-Nya, menegakkan solat, menunaikan zakat, melaksanakan puasa Ramadan dan menunaikan haji. (riwayat Muslim).

Dari ayat dan hadis di atas berpuasa Ramadan hukumnya wajib atas setiap Muslim dan Muslimat yang sihat akalnya, dan telah mukalaf, tidak dalam keadaan musafir dan sakit. Khususnya bagi wanita, tidak dalam keadaan haid dan nifas.

Allah SWT mensyariatkan berpuasa dan pelbagai ibadat Ramadan sebagai salah satu program yang harus dilalui setiap muslim dan mukmin dalam pembentukan karakter takwa mereka.

Sebaliknya ancaman keras bagi orang-orang beriman yang tidak melaksanakan ibadat puasa Ramadan.

Ia sebagaimana yang disabdakan Rasulullah SAW yang bermaksud: Ikatan dan penegak agama Islam itu ada tiga. Siapa yang meninggalkan salah satu darinya, maka ia telah kafir, halal darahnya iaitu: syahadat, solat fardu, puasa Ramadan. (riwayat Abu Ya'la dan Dailami). Yang dimaksudkan kafir ialah hukumnya seperti murtad.

Dalam hadis lain Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Siapa yang berbuka satu hari dalam bulan Ramadan tanpa ada rukhsah (faktor yang membolehkan berbuka) dari Allah, maka tidak akan tergantikan walaupun ia melaksanakan puasa sepanjang masa. (riwayat Abu Daud, Ibnu Majah dan Tirmizi).

Jenis-jenis puasa itu terbahagi dua, pertama puasa fardu (wajib), dan kedua puasa tathowwu' (puasa sunat).

Adapun puasa wajib terbahagi tiga, pertama puasa Ramadan, iaitu puasa yang dilaksanakan selama bulan Ramadan seperti dijelaskan dalam surah al-Baqarah: 183.

Kedua, puasa kaffarat (puasa denda), iaitu puasa yang wajib dilakukan sebagai denda dari pelanggaran hukum seperti pelanggaran dalam ibadat haji, membunuh tidak sengaja, melanggar sumpah dan sebagainya.

Ketiga, adalah puasa nazar, iaitu jika seseorang bernazar dengan berpuasa bagi perkara yang dinazarkannya seperti jika ia sembuh dari penyakit dan sebagainya maka ia bernazar untuk berpuasa. Puasa seperti ini disebut dengan puasa nazar dan wajib hukumnya.

Puasa tathowwu' (puasa sunat), adalah puasa enam hari di bulan Syawal. Dalam hadis Rasulullah SAW dijelaskan: Siapa yang berpuasa Ramadan, kemudian dia teruskan dengan enam hari di bulan Syawal, seakan dia berpuasa sepanjang masa (tahun). (riwayat al-Jamaah kecuali Bukhari, Nasa'i)

Lebih detail puasa --->(klik)

Isu Tarian Pendet selesai – TPM

Isu Tarian Pendet selesai – TPM

PUTRAJAYA 3 Sept. – Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, klip video 30 saat yang sebahagian kecilnya memaparkan Tarian Pendet diterbitkan oleh Discovery Networks Asia-Pacific dan tidak ada kena mengenai dengan pihak berkuasa di Malaysia.

Kata Timbalan Perdana Menteri, penerbit itu juga telah menjelaskan keadaan sebenar dan memohon maaf kepada kerajaan Indonesia berhubung perkara tersebut.

Beliau berkata, penerbit dokumentari berkenaan telah menjelaskan situasi sebenar melalui sepucuk surat kepada Menteri Kebudayaan dan Pelancongan Indonesia, Jero Wacik.

Sehubungan itu, beliau berharap isu Tarian Pendet dari Bali yang didakwa dicuri oleh Malaysia selesai.

“Penerbit klip itu telah menulis memohon maaf dan menjelaskan situasi sebenar bahawa filem tersebut bukan datang daripada pihak berkuasa Malaysia tapi dilakukan oleh mereka.

“Saya harap episod ini terhenti di situ dan segala penjelasan diterima oleh pihak Indonesia,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa Kabinet mengenai pelancongan di sini hari ini.

Penayangan klip komersial yang mengandungi elemen Tarian Pendet bagi mempromosi siri dokumentari Enigmatic Malaysia di Discovery Channel telah menimbulkan kemarahan Kerajaan Indonesia baru-baru ini.

Situasi menjadi bertambah buruk apabila pihak media massa tempatan membuat tuduhan melulu menyatakan Malaysia sengaja mencuri kebudayaan Indonesia untuk melariskan pelancongan sendiri.

Ekoran kontroversi tersebut, berlaku demonstrasi bantahan di Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta selain panggilan bom palsu dan bendera Jalur Gemilang dibakar.

Menurut Muhyiddin, sepatutnya perkara itu tidak berbangkit memandangkan iklan yang disiarkan bukan dihasilkan oleh mana-mana pihak di Malaysia.

Sementara itu, Menteri Pelancongan, Datuk Seri Dr. Ng Yen Yen memberitahu, beliau ada menerima salinan surat berkenaan daripada Discovery Networks Asia-Pacific.

Katanya, surat berkenaan dihantar kepada Kerajaan Indonesia sebaik sahaja kontroversi Tarian Pendet timbul.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0904&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_04.htm

Sunday, August 30, 2009

Kenape dunia sekarang dah jadi macam ni????

Kebudayaan? Kebudayaan apakah? adakah kebudayaan yang dibawa oleh Parameswara sewaktu memerintah Melaka kalau kita lihat menerusi sejarah peradaban dunia. Parameswara dari Majapahit. In addition, Parameswara is Putera Palembang. Baginda memerintah Melaka agak lama sehingga mempunyai waris buat mewarisi takhta. Jadi adat mana yang kita nak salahkan sekarang ni? Budaya dari siapa? Hello!!!!! kita just manusia biasa la. Ada yang lagi berhak nak claim diri kita ni. Yang Maha Berkuasa~


Satu kata--->> SILA RUJUK SEJARAH PERADABAN DUNIA..

Untuk pengetahuan umum, Malaysia adalah negara yang terdiri daripada berbilang kaum dan bangsa. Ini bererti bukan sahaja Melayu yang tinggal di Malaysia. Terdapat kaum Cina dari China, India dari India sendiri. Juga terdapat Indonesia atau lebih dikenali sebagai orang Jawa dan Minang yang bermastautin tetap di Malaysia. Majoriti kami adalah 'mixed'. Jadi, disini saya ingin tekankan bahawa Malaysia tidak terdiri dari satu budaya sahaja.

Maaf kalau aku agak keras, tapi seriously aku agak bosan la dgr bende2 macam ni..n plus balak aku sendiri pon Indonesian.

Aku harap sangat semua ni boleh settle dan jadi aman.

last but not least..I'm sorry if i am wrong and once again we don't want any war between muslims aite? ade aku penah dgr satu hadis kalau xsilap berbunyi "Islam itu tidak akan kalah kalau bukan dari dalam..."

sekian.

AN EYE FOR AN EYE MAKES THE WORLD GO BLIND

By Mahatma Ghandi


maaf zahir batin
Ramadhan Kareem

Friday, August 28, 2009

Mama nih..liat btoL nk mkn ubat. Sakit tuh kene mkn ubat kalau nk cepat baik...

Wednesday, August 26, 2009

Mocca Pictures....




More pictures????Sila klik di bawah...

http://www.facebook.com/group.php?gid=77839129095&ref=nf#/album.php?aid=2006468&id=1264340832

Secret Admirer~~Mocca


Oh, secret admirer
When you're around the autumn feels like summer
How come you're always messing up the weather?
Just like you do to me....

My silly admirer
How come you never send me bouquet of flowers?
It's whole lot better than disturbing my slumber
If you keep knocking at my door

Last night in my sleep
I dreamt of you riding on my counting sheep
Oh how you're always bouncing
Oh you look so annoying.

Dear handsome admirer
I always think that you're a very nice fellow
But suddenly you make me feel so mellow
Every time you say hello

And every time you look at me
I wish you vanish and disappear into the air
How come you keep on smiling?
Oh! You look so annoying.

My secret admirer
I never thought my heart could be so yearning
Please tell me now why you try to ignore me
'Cause I do miss you so
['cause I do miss you so...]

My silly admirer
['cause I do miss you so...]
My handsome admirer
['cause I do miss you so...]
Dear secret admirer
['cause I do miss you so...]
'Cause I do miss you so
['cause I do miss you so...]

I Rememer ~~ Mocca


I remember...The way you glanced at me, yes I remember
I remember...When we caught a shooting star, yes I remember
I remember.. All the things that we shared, and the promise we made, just you and I
I remember.. All the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn

Do you remember..?
When we were dancing in the rain in that december
And I remember..When my father thought you were a burglar
I remember.. All the things that we shared, and the promise we made, just you and I
I remember.. All the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn

I remember.. The way you read your books,
yes I remember
The way you tied your shoes,
yes I remember
The cake you loved the most,
yes I remember
The way you drank you coffee,
I remember
The way you glanced at me, yes I remember
When we caught a shooting star,
yes I remember
When we were dancing in the rain in that december
And the way you smile at me,
yes I remember

Hanya Satu~~Mocca


Hanya satu pintaku
Tuk memandang langit biru
Dalam dekap seorang ibu

Hanya satu pintaku
Tuk bercanda dan tertawa
Di pangkuan seorang ayah

Apabila ini
Hanya sebuah mimpi
Ku selalu berharap
dan tak pernah terbangun

Hanya satu pintaku
Tuk memandang langit biru
Di pangkuan ayah dan ibu

Apabila ini
Hanya sebuah mimpi
Ku selalu berharap
dan tak pernah terbangun

Hanya satu pintaku
Tuk memandang langit biru
Dalam dekap ayah dan ibu

Buddy Zeus~~ Mocca


I try to find that old blue leash
AM7 F E7 Bm7
Here you are but please don't bark
E7 Bm7 E7 Bm7
Running, playing in the park
E7 Bm7 AM7 F
Tryin' to find your favorite spot

AM7 F AM7 F
Go fetch that stick my furry friend
AM7 F E7 Bm7
Or catch that Frisbee in the wind
E7 Bm7 E7 Bm7
I bounce the ball you start to roll
E7 AM7 E7
But then you suddenly stop

AM7 Bm7
Oh God! you poo but what can I do?
C#m7 F#7
I hope no ones sees that think you do

Int: Bm7 E7 Bm7 E7

AM7 F AM7 F
My dear buddy, it's time for bath!
AM7 F E7 Bm7
Don't you dare to run away
E7 Bm7 E7 Bm7
The suds are up, come on get up!
E7 Bm7 AM7 F
I've got a date please hurry up!

Int: AM7 F AM7 F AM7 F
E7 Bm7 E7 Bm7
E7 Bm7 E7 Bm7 AM7
AM7 F AM7 F AM7 F
E7 Bm7 E7 Bm7
E7 Bm7 E7 Bm7 AM7

AM7 F AM7 F
Here he come the guy next door
AM7 F E7 Bm7
And he's the one that I adore
E7 Bm7 E7 Bm7
And then he smiles I start to blush
E7 AM7
But then you suddenly stop!

AM7 Bm7
Oh God! you poo but what can I do?
C#m7 F#7
I hope no ones sees that think you do

Int: Bm7 E7 Bm E7

AM7 Bm7
Oh please don't pee you embarrass me
C#m7 F#7
I hope no one sees that think to do

My Only One~ Mocca

we had a fight last night
and i called him mad
makes me feel so sad
and i'm so ashamed

he's my only one
i give him all my love
even though my mom says no!
i just go on and on...

no one's gonna take him away from me..

everyday and everynight
i just wanna hold him tight
and make sure that everything stays night
and everyday and every night
to dream of him is my delight and know that
he'll stay with me all the way

Dear Diary~~~Mocca


Dear diary
Let me tell you about my story
I know its rather sad
But that's the way I feel

Dear diary
I don't know if this is right or not
Start it thinking of leaving him
But Im afraid it might hurt him
All I want is for everything in the right place
And everyone is happy
Is it too much to ask for
All I want is for everything in the right place
So everyone is happy
Is that too much to ask for

Dear diary
Strong is not exactly right word
Start it thinking of leaving him
But I'm afraid it might hurt him
All I want is for everything is in the right place
So everyone is happy
Is that too much to ask for
All I want is for everything in the right place
So everyone is happy
Is that too much to ask for

Dear diary
Strong is not exactly the right word
I don't know what to do know
Confusion is all over me

Let Me Go~~ Mocca


Your voice is just to tender
And you ask for sweet surrender
I know you`re a pretender
Do you mind dear, I don`t need it!

Your hypnotic compassion
Always grabs my attention
Just give it a rest

Perhaps you know
My biggest weakness
(What are you saying?)
Is to accept your sweet politeness
(I didn`t here you!)
And obey your words of kindness
(Are you complaining?)
Won`t you let me go?
(Or complementing?)

*Let me go... Let me go...
(No...np... No...no...)

Are you listening?
So please just let me go...
(Perhaps I will...)
Let me go... Let me go...
(Or Maybe no... Or maybe yes...)
Are you listening?
So please just let me go...

**Because you drive me insane
So please just here what I say:
"I beg you honey...
Wont`t you let me go?"

*

Bob : Sure I ask for sweet surrender
Cause I think you are so tender
I`m a great pretender
And of course dear you sure need it

I sure know your biggest weakness
(What are you saying?)
You`ll accept my sweet politeness
(I didn`t here you!)
And obey my words of kindness
(Are you complaining?)
I won`t let you go!
(Or complementing?)


(repeat)


I know you twist things around
On the tip of your tongue
I beg you honey...
Won`t you let me go?


Kenape dekat facebook banyak group anti-Malaysia????

Kenape dekat facebook banyak group anti-Malaysia????



Tuesday, August 25, 2009

Kisah di pagi sahur....



Korang pernah tak ada kejadian yang baik berlaku terjadi diseabkan korang?? Tapi kes korang tak tahu laa, plus tak ingat. Hmm sini ada satu kisah yang agak memeranjatkan aku sebenarnya kerana aku tak ingat langsung apa aku dah buat dan apa aku dah cakap kat sorang brader nih. Tambahan pula, haa ada tambahan, orang itu adalah orang yang tidak aku kenali. Jom ikuti kisah ini....

Di suatu pagi yang hening, selepas bersahur.....eceh....hik3!!! Aku dikejutkan dengan satu YM dari rakan chatting yang tidak aku kenal, tapi aku pernah la chatting dengan dia(tu aku ingat). Di gambar YM dia ada sesuatu yang menarik perhatian aku. Aku pun mula mengajukan soalan..jeng jeng jeng...ini dia conversation kami:


didi : tu majlis tunang ke?

izat : hahaaaaa...ingat pun...
last year punya kes..
didi : heee
izat : ingat x?
didi : igt2
izat : haaa...dia laaa...yg u bagi nasihat kat i...
masa tu i kat atas kapal...
didi : yup2
izat : i minta pandangan dari u....
didi : igt
tu majlis tunang eh?
when is da wedding?
izat : so..sekarang da jadi wife i...heheheheh
sanding tuuu
didi : seyes???
izat : tunang 6 bln jek
didi : waaa..
congrates ye
ic
izat : thnks2
didi : bgus2
izat : hehhee....thks laaa dd...
u pun ada bagi..semamngat masa tuuu
didi : xdelaa
sy xbuat ape pon
izat : adaaaaaaaaa
didi : usaha awk sendiri
n tu mmg jodoh awk
izat : memang laaa x buat...tapi jadi pendengar
didi : huuu
awk ckp ats kapal
sy igt tu
izat: dan semamgat utk jodoh saya tu
didi : tp sy xigt sy ckp pe kt awk
huu
izat : oooo....masa tu...gf saya ni x layan saya....
didi : but xpe
korg pon dh slamat di ijabkabulkn
izat : yap2
didi : hehe
bile nk dpt baby???
izat : u bila nak balik m'sia
lum lagi...
didi : tahun lg satu kot
not sure
izat : baru 3bln kawen
mmm....
didi : ala...
eh
honeymonn ktne??
izat : tu pak2 arab tuu apa citer
didi : ahhaha
izat : kat dlm m'sia jek
didi : cmtu la diorg
still arab
hhhahha

haa...tu la al-kisahnye..tapi aku rase tenang dan bersyukur sebab aku dapat membantu at least ok...hehehe sangat suka..Well Izat, saya doakan awk dan wife awk bahagia sehingga ke anak cucu k...Amiin Ya Robb~~~


Nandeyo???

Ape laa adik aku merapek pagi-pagi di saat aku nak pi exam...Mari kita lihat sape yang kena...hoho

angah: ganbatte kundasai !!!
chaiyok!!!
ko msti lulus kali...kesian la dkat aq..
jp lg aq xde tmpt tdo kt bilik

didi : apsl dkat ko lak nk kesian?
kuang aja eh ko
siot

angah:ko xtau ke tenet dh amik tmpt aq dlm blik...
aq nk tdo mner kalo blik umah!!!


didi : senget aa ko

angah: waaaaa...xsggp...tp best gak dpt tdo blik mama xpun dpn tv...

didi : pape aa

angah: xnak2...nk tdo dkt blik jgak...

didi : aku tgh revise nih
jap lg exm practical

angah: btol la aq ttbe je xder blik....merempat kot

Sabau je la ade adik camnih..adeii, siap xbagi aku balik lak tuh. Aku lak yang pening, skang nih tu bilik sape sebenarnye...adoyay!!


Monday, August 24, 2009



LoYaLty
. HoNEsTy . SiNcErE . TraGeDy . PaiN . NuMB

bLaNk

Sunday, August 23, 2009

My Sin

I don`t know what should I say to you..

Sound from my head always buzz me up..

I`ve made a damn sucks mistake before..

I regret that it happen..


Your heart breaks because of me..

And I didn`t say anything..

Just ignore till don`t even realize that you are suffering..

Suffer because of love..

The purest of pain deep inside you..


I`m no one when you`re not around..

Lost of words,lost everything..

Useless..priceless,,yes,that is how I feel..

When you wasn`t there..i just realize..

I lost you,my confidence,everything..

Sorry for the deep wound in your heart..


Now you`ve back..

Don`t know what should i do..

Could someone please tell me!!

Do i love you? i don`t know..

How far? i d0n`t know..

You`re here as a Friend..

Can i accept it? i don`t know..

Because you used to love me once..


You fall, just fall and what did i do?

I`ve done nothing..

Shame on me..

Can you fall again? no one knows..

Only you who has the answer..

Tell me when you fall again..

Because I wanted to do you a favour..

Anything that pleasure you..

And I`m here waiting just to fall..

Because I don`t want to find love anymore..

Or I will make a mistake again..

My Adopted Life



My name is Kate. I am still green and the only child of my family. My dad is jobless and he rather sits at home and being a couch potato. He is a hanky-panky person. He never likes me going to school. These provokes me. Sometimes I being scolded and yelled either I am irreproachable or not. Mom does not even bother and this makes me feel doubtful about her. Am I her daughter? Until now I do not know what her job is. What is she doing? I asked her “Am I adopted?” She said that I am not supposed to be in this world. I was born not according to the plan. In a simple word, I am busted. Before I exist, mum has gone for an abortion to throw me out of her life but it was too late. In these circumstances, mum has to marry dad.

On one perfect morning, I walked along the street just like I had always done before. I can see people from all walks of life. Then I decided to go to Chris’ apartment. She is thirty-four years old. I know it sounded silly but she was my bosom friend. Chris is the one who has been encouraging my study. “Hey, Kate! Check this out. It’s for you.” Chris showed me an encyclopedia. At that time, I was over the moon. I am always coveted to own one of those books. I already have a storybook and a dictionary in my collection. All of them are given by Chris. She said that she got it from the bin.

At night while I am reading, I heard the sound of the door being open. By that time I have heard someone was laughing followed by mum’s drunken voice. I look through a narrow opening from my room. Then I saw mum with a guy and they seem so intimate. And my eyeball swiftly captured dad who was sleeping on the sofa. On the next morning, I have prepared myself for school to sit for an exam. I passed mum’s room and I felt express doubts about the truth. When I opened the door, I was petrified. I cannot believe my eyes. How could she do this to me? She had betrayed dad and foremost she had betrayed me as her daughter. I quickly ran out. I sobbed my heart out. Why? What for? I have never asked? It is no use crying over spilt milk. I have tried to wipe my sob and relax my mind for my exam. At first, the teacher would not let me do the exam because I have never been to school unless there is an exam.

Despite that, I try to convince the teacher to let me sit for the exam. And I have obtained the consent from the teacher. It was just like a miracle, I have obtained an ‘A’ for the exam and was the highest. But this time, I also won a scholarship to Harvard. Believe me, at that time I did not even know what kind of university Harvard is. Right after school I have went to meet Chris to relate the good news. But this time Chris was not as usual. Her smile revealed all the pain she was suffering right now. She is paralyzed and was suffering from cancer. I looked into her deep eyes. I can feel the agony. I embrace her and burst into tears. She has told me that she wanted me to be graduated and been for a rosy future.

Last but not least, with my best brains, I am now in Harvard. Day by day, I am willing to improve by leaps and bounds but Chris is getting worst. These distract my studies. I tried to concentrate and I realize that
Rome was not built in a day. I must try my best to get the best. God helps those who help themselves.

As a result, I will be graduating today. Mum and dad were not here and I do not expect them to be here. I have lost faith in them and my hatred grew more. But where is Chris? I have already told her about today’s event. In these circumstances, I felt uncomfortable with her absence.

After my convocation, I rushed to Chris’ apartment but she was not there. George whom is her neighbour says that Chris has been sent to the hospital that morning. I was taken aback. I quickly rushed to the hospital.Then, I saw Chris is lying on the bed and surrounded by white serenity. I can feel the warm tears in my eyes felt slowly. I went close and held her hand. I have told her that I got a job in and had been given a green card. I wanted her to stay with me there. She is smiling with pain inside. Not for long, I can feel the cold hand of her and her life ended on the day. My tears swiftly decrease. This life is adopted for me and now I am homeless.

I Just Think

Some times I just think,

If only I wasn’t here,

I might choose to other side,

If I do think about people, why can’t I think about myself?

I don’t have any self pity for my self,

I regret…

If I get all what I want,

I might not be satisfied,

Cause there’s nothing left for me to chase,

Sometimes I hate for being so perfect,

Being perfect makes everyone hates me,

I hate to be myself

Which make me loose some confidence,

Sometimes I can’t forget about the past,

Makes me not in the mood,

I can’t take the way it is…

I hate to have a friend,

Because one day I realize I might loose them,

And there’s nothing left for me…

Sakura

thought things will change..

I was wrong..

I thought I could forget..

I was wrong..

I wish I am a computer so that I couldd reprograme da data..

Install a new data and memories..

But it’s still remains here in my soul..

Somewhere in my mind..

Wishing that i will never exist..

Images_small_1but i’m still here..

Still da same person..

Never change just like sakura..

Although the weather is change..

Sakura will be sakura..

So am I..

Just like sakura..

Kenapa Wanita Menangis

Seorang anak laki-laki
kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa
engkau menangis?"

"Kerana aku seorang
wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti",
kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya
dan berkata, "Dan kau tak akan pernah
mengerti"

Kemudian anak laki-laki
itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa
ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis
tanpa alasan", hanya itu yang dapat
dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu
pun lalu tumbuh menjadi seorang
laki-laki dewasa, tetap ingin tahu
mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi
Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa
wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya
kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya
kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan
mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan
untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya
bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan
untuk mendukung suaminya dalam
kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi
hatinya "

"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu;kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."

"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."

Makes me wonder

You noe sumthin, our life is like a wheel. Anything that u want cart wheel, car wheel or any~ there r times we will be on top, in da middle and down.. that is life i guess.. well i mean it is my life..

my head is dizzy..the sounds in my head keeps bugging me.. how i wish all these r fake..n none for real~ I noe i ant live in past..i hav to move forward.. live in future..so i think i should fight in present..huh..everything is not rite here..

welll i dunno wut to do.everything is not rite..i mean everything..my life, my financial, my gloomy days, my insanity, my rationality, all sucks..except for my homies..i’m glad that i hav them rite now..so glad..thanks guys..love u guys..

i feel so stupid for trying to change my life..i can decide wut my life is gonna be, but wut leading it gave me more than a fullstop which i hav to choose for my own good..

NO TURNING BACK!!~that always be my principle.. i almost forgot, bcoz of that principle i like nike brand..hahaha wtf?? so rite now, all i’m gonna do is try to be happy for these days and all days..its time to change..eventhough i’m not so sure, but rite now that is how i felt it is..stop live in past..i hav to plan now in present n start my most enjoyable time in future.. X0X0~

Kisah muda-mudi


Hari ni tetibe teringat kat sorang member lama ni. Sebenarnya agak terkilan dan ralat juga lah sebab dahulunya kami bersahabat, tapi sekarang dah berubah. Ceritanya bermula di suatu pagi, selalunya yang datang menjemput aku tiap pagi adalah dia. Seperti biasa aku akan menunggu dia di hadapan pintu masuk ke kawasan apartment aku.

Waktu sedang menunggu, datang seorang lagi teman sekelas aku menyapa aku yang juga dikenali sebagai V. V mengajak aku ke kelas bersama kerana waktu masih awal. Pada mulanya aku menolak kerana aku sedang menunggu dia menjemput aku seperti hari-hari biasa. V mula mendesak, aku mencapai telefon bimbit aku itu lalu menghantar khidmat pesanan ringkas kepada dia untuk memaklumkan hal tersebut. Setelah itu aku bersetuju untuk mengikut V ke kelas. Kami menahan teksi dan tiba di kawasan kolej sekitar 10 minit kemudian. Jam masih awal. Aku menemani V menyelesaikan segala urusannya terlebih dahulu sebelum ke kelas.


Kemudian kami ke kelas dan aku dapati dia datang agak lambat. Tiba-tiba tempat yang memang aku reserve buat dia diambil oleh seorang teman yang juga merupakan jiran di apartment rumahku. Aku memandang V dengan tanda tanya. Apabila dia tiba di kelas, aku menarik kerusi yang dibelakang aku buat dia. Namun, dia lebih memilih untuk duduk di sebelah jiran tetangga aku tadi. Perasaan aku sudah mulai tidak enak. Selepas habis waktu kelas, aku langsung megekori dia dari belakang yang hanya berjalan selamba meninggalkan aku di belakang. 'Sah, marah kat aku ni..Ya Allah, tolong laa jangan dia marah'. "Dah la D, ko pegi je la buat keje kau tu. Aku tau kau sibuk kan?" Aku hanya mendiamkan diri dan memang dia sedia maklum kalau di kolej aku tidak mempunyai waktu untuk bersahaja. Kebetulan juga, pagi itu aku harus menghadiri mesyuarat bagi Majlis Perwakilan Pelajar dan fasilitator. " Kau marahkan aku ke?Sorry laa..pasal tadi ke?",,," Dah la D, aku dah tak larat nak dengar dah ape orang cakap pasal kau kat aku. Aku tak nak caye sebab kau kawan aku. Dah la, kau jangan tanya aku, kang aku terus meletup, semua benda keluar" ,,, "tapi aku cakap ape? sape yang bagitau?",, " dahla, kau tak yah tau la sape.Cukup la yang aku dengar pasal kau, kau pergi la buat keje kau". Aku hanya mampu diam dan bingung.

Akan tetapi aku tidak mempedulikannya. Aku mengekori dia sehingga di dalam perpustakaan kolej. Sampai di perpustakaan kolej, aku memberitahu dia bahawa aku hanya boleh sampai di situ sahaja kerana aku harus menghadiri mesyuarat. Agak berat tetapi apakan daya.

Mulai saat itu dan ketika itu, dia mulai bersikap dingin dengan aku dan kami sudah jarang bercakap. Aku mulai runsing sambil memikirkan apa salah aku terhadap dia. Lama-kelamaan, kami sudah tidak berbual, bertegur, ataupun bercanda. Dialah satu-satunya teman aku di kolej yang akrab dengan aku. Kebetulan juga, G juga tidak mahu bertegur sapa dengan aku, malah menjauhkan diri dari aku. Maaf kalau aku serkap jarang dan tersalah. Kalau menurut aku, mungkin kejadian di antara aku dan dia ada kena mengena dengan G... Aku mulai pasrah. Hanya mampu diam.



Copied from my Friendster blog.....
"One fine day, suddenly ure mad at me.. I feel like suddenly I dunno u.. Why r u mad? Why the sudden temptations? I’m curious by that time, seems like u dont even need my explainations. All confession u kept it as silence as possible. Owh how much I misses u, only Allah knows. Eventhough I’ve tried to started the conversation, u still ignoring me. I was poundered. Gosh!! If only I know wut’s on ur mind by that time. Is it Just because of I went somewhere that morning w/out u?? cause u’r sour face stood up after the plot. I kept messanging u, but none of it u replied. I donno wut to do.. right now i juz misses u that much.

Dear, I cant explain how much i need u when everyone is avoiding me. He’s acting weird. and u were’nt there. All my dudes r busy wif their stuff, and all i have at the moment is u. But u started to acting weird which gave me no clue. I love u.. But I dunno how to spill it when I’m with u. But I only know how to show u. I care about u. I’ve tried to start the conversation wif u, but y r u avoiding me not to speak about it whereas that’s the reason y ur not talking and avoiding me.

I only can pray u well in everything ur doing rite now. But please dear tell me wut’s going on btw us..please…i’m begging u. I misses u so much!!! I miss our r/tionship like we used to be. Although we cant get back to the past, but at least we could be frens in present n future. I juz wanted to noe wuts going on actually.. n y all da silence.. coz i love n miss us.."



D. i. L. E. M. a.

Sunday, August 16, 2009

Winter Break 2008


Khan Khalili dengan ; Sya2, Dindang, Didi


Alexandria


Yahalla Nasi Bryani; Imran, Didi


Wajah-wajah ditinggalkan kekasih...~ ;p





Bersepahkan bilik hotel ktorg??


Genina Mall,Cairo; Wahid, Ilham, Didi, Dindang, Ilahi, Masain

Majlis Pertandingan Nasyid Sempena Maulidur-rasul


Hari tu angah cakap Ustaz Asri RAbbani meninggal(innalilahiwainnailaihirajiun..).
Yang membuatkan aku tergamam juga terkesima seketika itu adalah gara-gara 2tahun lepas. Yupp kawan2, dua tahun lepas, aku dan ustaz Asri telah berkerjasama dalam memeriahkan majlis pertandingan nasyid di kolej tempat aku belajar pada waktu itu. Aku sebagai pengarah program ketika itu, sangat berdukacita kerana program nasyid yang sepatutnya berlangsung pada ketika itu dibtalkan. Ini kerana aku terpaksa berhenti di kolej itu untuk menyambung pelajaran di universiti lain. Agak ralat jugak la aku rase sebenarnye..huhu

Mase tu aku ingat lagi. Ustaz Asri sedikit marah la dengan aku. Sebabnye majlis yang sepatutnya berlangsung tapi sering ditunda sebab tak cukup peserta itu terpaksa dibatalkan sebab ketiadaan aku. Ustaz Asri telah membatalkan segala macam program dia buat memeriahkan pertandingan nasyid aku itu. Sangat kesal sebenarnya kalau dikenang kembali.

But things happened dah pon. Buat ape nak dikenang2 dan menyesal.

Anyway, saya turut mendoakan supaya Ustaz Asri ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman disisi Allah.
Amiin Ya ROBB!!


copy tu tiru, cat tu kucing



Dah lame aku tak gelak dan ketawa macam ni. Sengal tol adik aku nih...haih~~
windu plak tetibe...huuu


didi : mngucap kalimah lailahaillallah
Tenet: na sebot tu pon da bezaman
aku sebot kejap je
lailahaillallah
didi : ek\leh
Tenet: lailahaillallah
didi : ko copy paste akunye kn
mmg cpt
eeiii
Tenet: eh eh
didi : copycat
Tenet: mane tau ni?
copy tu tiru
cat tu kucing
didi : mau tau ka??
Tenet: mane bley gune tok manusia
kau ni
didi : ko a tiru kucing
eee
pentiru
Tenet: penat mama anta jauh jauh
tgk eja pon ta rety
da la balek la ke tmpt asal mu


Panjang lagi sebenarnye..mls nk copy semua,, gelak smpai xlarat aku. Guling2 aku dibuatnye..hoohhohohoo


Wednesday, August 12, 2009

Panas lakk aku rase...

Ni yang eden tak gomar ni haa...Main pass2 barang orang sesuke hati.
Kang eden pulo yang konoi...huh.. Pass2 barang sane-sinun, dah la xbtau dulu. Ni yang malas tahap gaban nih..haih~~~marah plak aku rase..huh!!!!

Kiriman 13



Gelap malam
Dingin dengan langit hitam
Merasuk ke dalam sum-sum tulang
Raga yang sedang gelisah
Mengambil setiap tawaku hilang
Yang dinding kamar putih dengan bercak
Gambarkan senyum bidadari nilaku

Inginku dalam pelukanmu...bidadariku
Kerana bangat dingin malamku tanpa senyummu

Harapku pemilik senyum itu temaniku
Kerana setiap detak jantungku
Adalah wiridku padamu

Dengarlah bidadari lantunan puisi seorang hamba
Pengemis cintamu

Dan layak udara akan selalu aku hembuskan ia
bersama semulir angin dalam setiap malammu...



Monday, August 10, 2009

Kiriman 12

Dalam dingin malam
Dirimu adalah lilin penghangat ragaku
Penerang dalam pekat

Seperti bintang timur pun dirimu hadir
Ketika hilangku ditengah samudra kebingungan
Tunjukan arahku dalam sesat

Kau jadikan aku bulan yang rindukan malam
Ingin selalu dirimu temaniku ketika kelam

Datanglah kasih...
Datang temani sepiku
Hiasi hariku
Kerna setiap senyum dari lugu wajahmu
Seperti indah mawar yang bersemi ditengah taman surga

Peluk aku dengan segala teduhmu
Jadikan setiap sedihku
Berganti ceria
Selayak pagi dalam semi
Selayak tawa kecil para peri penghuni danau suci
Seindah aku yang sedang mencintaimu saat ini dan hingga nanti..

Di saat tuan punya barang meminta barangnya dipulangkan...



Kemarin, aku lupa bila tapi agak dalam masa terdekat ini. Aku dikejutkan dengan satu lagi berita dari adikku dan ayahku. Sepupu kepada ayahku atau lebih dikenali sebagai mak cik aku yang juga merupakan tetangga di kampung halaman ku itu meninggal akibat kanser. (innalillahiwainnailaihrajiun...)

Aku sedikit tergamam dan beberapa saat kemudian terbayang wajah anak lelaki mak cik aku itu yang kini harus hidup sendirian(semoga Allah sentiasa bersama kamu). Seketika kemudian tergamar bayangan adik perempuannya dahulu yang juga meninggal akibat kanser. Kini tanpa ahli keluarga yang paling dekat, dia harus berhidup tanpa ada tempat untuk bergantung.
Sendiri....sendiri...sendiri...

Well nasib baik dia dah besar, tak tergambar kalau dia masih kecil.

Apa-apa pun saya doakan Abg Ki bahagia dan hidup dengan gembira..amiin~~~


Diganggu sejenis makhluk ganasss~~


Di suatu pagi yang dingin, di kala aku enak dibuai mimpi.....

Tiba-tiba aku terbangun. Namun kelopak mata ini masih berat untuk dibuka sepenuhnya. Kelihatan satu makhluk yang agak besar dan berat yang dipenuhi bulu-bulu lebat di samping aku.

Selang beberapa saat, makhluk tersebut terus menyerang aku dan tanpa sempat aku mengelak serangannya, makhluk tadi terus menerjah ke lengan, betis dan akhirnye hampir ke muka. Aku yang sedikit mamai dan dengan muka busuk berkata "Neno.....Jangan aa kacau. Nak tido aaa..."

Tanpa menghiraukan omongan aku, makhluk td meneruskan serangannya dengan menjilat2 lengan, tangan dan kaki aku. Apabila dia mahu menempek di bahagian muk, aku langsung terbangun. "Ala...Neno lapar ke??? Tapi bagi yogurt xnak makan..Neno nak makan ape??"

Aku pun bangun keluar dari kamar peraduanku terus memuka pintu putih yang mengandungi segala macam objek untuk didinginkan(peti ais la tu..amboii susah benau nak paham ni haaa).
Aku mengambil sesudu yogurt buat Neno. Akan tetapi, hampa yang datang. Neno tetap berkeras tidak mahu makan.

Aku segera membasuh tangan sambil mengganti air minuman Neno yang sudah agak lama terbiar. Kemudian, aku sepantas kilat menyambar Bitzza Tuna yang kami order semalam dari Hegazz... Aku meninggalkan secebis buat Neno. 'Memang berkesan kata-kata ayah mentua P.Ramlee dalam filem 3 Abdul.. Ambil bau saja pun dah kenyang...haih!!'

dah la Neno...nak sambung tido, jangan kacau.(berharap tidak diganggu......zzzzzzzzzzzzzz)
hehehe~~~


Sunday, August 9, 2009

Senita Suara



Suria terbit di awanan
Berkicau burung hambur kegembiraan
Mencari sinar harapan bakal ku kecapi
Dunia ini sedang ku miliki

c/o:
Mencari keindahan
Mencari ketenangan
Mencari keagungan
Yang Maha Berkuasa

Mencari keikhlasan
Tersimpan di hati insan
Yang masih ku nantikan
Terkubur selamanya


OOh mengapa ini yang harus ku terima
Hanya terdaya berserah pada-Nya
Tak ku jangkakan hidup di dunia ini
Aku insan yang hina menagih simpati
Bersua kembali cinta, kasih yang sejati

C/O


Kiriman 11



Pada fajar yang selalu menyaksikanku

Yang merindukanmu pada pagi

Juga bulan yang temaniku

melukis senyummu pada langit malam ini

dan bintang yang menari

Dengan cahaya mengiring melodi asa

yang dengan kerlipnya sampaikan salamku

Padamu CINTA